Tools2Boost

Online ilmainen hyödyllinen ohjelmisto

Värinä laitteessa verkossa

Käynnistä matkapuhelimen tai tabletin värinä.

0 millisekuntia
0 millisekuntia
0 millisekuntia
0 millisekuntia
0 millisekuntia
0 millisekuntia


Aloita värinät


Mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia värähtelytuesta

Tukeeko laitteeni (tietokone tai matkapuhelin tai tabletti) tärinää?

Matkapuhelimet tukevat useimmiten GPS:ää. Yritä löytää tärinät matkapuhelimen tai tabletin asetuksista.

Mikä tarkalleen luo värähtelyjä?

Sähkömoottori aiheuttaa tärinää.


Älypuhelimista lentokoneisiin: miten kehomme reagoi erityyppisiin värähtelyihin ja mitä vaikutuksia sillä on terveyteen ja teknologiaan.

Värähtelyt ovat amplitudin, taajuuden tai molempien jaksottaisia vaihteluita. Ne voivat johtua ulkoisista voimista tai sisäisestä mekanismista. Kehomme reagoi erilaisiin värähtelyihin, kuten autosta, luonnosta ja teollisuudesta peräisin oleviin värähtelyihin. Värähtelyt ovat haitallisempia tietyillä taajuuksilla. Esimerkiksi auton ja junan tärinän vaikutukset ovat samanlaisia kuin matkapuhelimen tärinän. Kehomme reagoi kaikentyyppisiin värähtelyihin samalla tavalla.

Kun istumme autossa, kehomme reagoi auton tärinään samalla tavalla kuin matkapuhelimen tärinään. Sykkeemme nousee ja verenpaineemme nousee, koska kehomme reagoi auton tärinään samalla tavalla kuin matkapuhelimen tärinään. Sama tapahtuu, kun matkustamme lentokoneessa. Olemme suojassa suurimmalta osalta lentokoneen mekaanisista äänistä, mutta reagoimme silti samaan matkapuhelimen kaltaiseen tärinään, kun lentokone liikkuu.

Useimmissa nykyaikaisissa älypuhelimissa, iPadeissa ja muissa mobiilitärinää lähettävissä laitteissa on virran optimointiasetukset, joiden avulla käyttäjä voi säätää, kuinka kauan hän tuntee sen tehon ennen kuin akku loppuu. Useimmat ihmiset asettavat puhelimensa tai tablettinsa virtaa eniten vaativiin tehtäviin, jotta ne eivät häiritse laitteen akkukestoa. Kehomme reagoi laitteen virrankulutukseen samalla tavalla kuin matkapuhelimen tärinään.

Mobiilivärähtely, joka tunnetaan myös nimellä haptinen palaute, viittaa kosketuspohjaisten aistimusten käyttöön tiedon välittämiseen mobiililaitteen käyttäjälle. Näitä värähtelyjä käytetään usein visuaalisen tai kuulopalautteen kanssa kokonaisvaltaisemman kokemuksen tarjoamiseksi käyttäjälle.

Yksi yleinen mobiilivärähtelyn käyttötapa on varoittaa käyttäjää saapuvasta puhelusta tai viestistä. Värähtelemällä laite voi kiinnittää käyttäjän huomion aiheuttamatta melua, joka saattaisi häiritä muita lähellä olevia. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä asetuksissa, joissa odotetaan hiljaisuutta, kuten kokouksen aikana tai kirjastossa.

Mobiilivärähtelyä voidaan käyttää myös antamaan palautetta käyttäjälle, kun hän on vuorovaikutuksessa laitteen kosketusnäytön kanssa. Esimerkiksi kun käyttäjä napauttaa virtuaalista painiketta, laite saattaa väriseä hieman vahvistaakseen, että toiminto on rekisteröity. Tämä voi auttaa käyttäjää tietämään, että hänen panoksensa on vastaanotettu, ja parantaa yleistä käyttökokemusta.

Palautteen antamisen lisäksi mobiilivärähtelyä voidaan käyttää myös virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) kokemusten upottamiseen. Värähtelemällä vastauksena käyttäjän toimiin tai virtuaaliympäristön tapahtumiin, laite voi auttaa käyttäjää tuntemaan olonsa paremmaksi kokemukseen. Tämä voi parantaa VR- tai AR-kokemuksen yleistä realistisuutta ja tehdä siitä miellyttävämpää käyttäjälle.