חותמת זמן של יוניקס
כמה שניות זה מ-1.1.1970? גלה והמר את זמן Epoch Posix באינטרנט.
ראה כמה שניות חלפו מאז ינואר 1970. זוהי חותמת זמן של יוניקס שנמצאת בשימוש נרחב במדעי המחשב.
חותמת זמן נוכחית של יוניקס
המר בין חותמת זמן של יוניקס ותאריך תאריך
שאלות ותשובות מעניינות על חותמת זמן של יוניקס
מהי חותמת זמן של יוניקס?
מה זה "שניות קפיצות"?
מה זה יוניקס?
הבנת חותמות זמן של יוניקס: עמוד השדרה הנומרי למעקב אחר זמן במערכות מחשב
חותמת זמן של יוניקס היא ייצוג מספרי של רגע מסוים בזמן. הוא משמש בדרך כלל למעקב אחר התאריך והשעה של אירועים במערכות מחשב, ולעתים קרובות מאוחסן כערך מספר שלם חתום המייצג את מספר השניות שחלפו מאז עידן יוניקס. עידן יוניקס הוא נקודת הזמן שבה חותמת הזמן של יוניקס מוגדרת ל-0, והיא נחשבת בדרך כלל לחצות ב-1 בינואר 1970, זמן אוניברסלי מתואם (UTC).
חותמת הזמן של יוניקס משמשת בדרך כלל בתכנות מחשבים, במיוחד בפיתוח אתרים, כדי לייצג את התאריך והשעה המדויקים של אירוע או פעולה. לדוגמה, ניתן להשתמש בחותמת זמן של Unix כדי לייצג את השעה שבה משתמש ביצע פעולה ספציפית באתר אינטרנט, או כדי לעקוב אחר התאריך והשעה של עסקה במסד נתונים.
אחד היתרונות של שימוש בחותמת זמן של Unix הוא שניתן להמיר אותה בקלות לפורמט תאריך ושעה הניתנים לקריאה על ידי אדם. זה שימושי בעת הצגת חותמת הזמן למשתמשים, או בעת השוואת חותמות זמן כדי לקבוע את הפרש הזמן בין שני אירועים. כדי להמיר חותמת זמן של יוניקס לתאריך ושעה הניתנים לקריאה על ידי אדם, מתכנת יכול להשתמש בפונקציה או ספרייה שמסוגלת להמיר את חותמת הזמן לפורמט הרצוי.
בנוסף לשימוש בתכנות מחשבים, חותמת הזמן של יוניקס נמצאת בשימוש נפוץ גם בתחומים אחרים, כגון קריפטוגרפיה ואבטחת רשת. לדוגמה, ניתן להשתמש בחותמת זמן של Unix כחלק מחתימה דיגיטלית כדי לאמת את האותנטיות של מסמך או הודעה.
בסך הכל, חותמת הזמן של יוניקס היא כלי רב תכליתי ונפוץ למעקב וייצוג תאריכים ושעות במערכות מחשב. הייצוג המספרי הפשוט והאפשרות הקלה להמרה הופכים אותו לבחירה נוחה עבור יישומים רבים.
הבנת UTC: תקן הזמן הגלובלי ששומר את העולם בסנכרון
זמן סינכרוני אוניברסלי (או UTC), הידוע בעבר כזמן אוניברסלי מתואם (או UTC), הוא תקן הזמן העיקרי המשמש בתעופה, בתעשיית הרכב ובקהילות המדעיות והטכניות. משתמשים ב-UTC גם בבתי ספר, ממשלות ועסקים כדי שהמערכות שלהם יפעלו באותו לוח זמנים. כל אזור בוחר את התאריך והשעה שלו בהיסט מ-UTC. מדי יום, UTC מתעדכן בשעה 03:00 בבוקר שעון האוקיינוס השקט (PST) עד 18:00 PST.
הדיוק של חותמת UTC מחושבת הוא אז ± 0.9 שניות בממוצע על פני תקופה של 30 דקות. שנייה קפיצה מתווספת ללוח השנה כל כמה שנים כדי למנוע שינויים באורך השנה עם סיבוב כדור הארץ. ישנם גם אזורים הנקראים אזורי זמן המבוססים על ערים או עיירות שונות. אזור הזמן העיקרי נקרא גריניץ'.
אזורי זמן מוגדרים לפי המרחק של האזור מהמרידיאן הראשוני. לדוגמה, לצפון אמריקה יש 12 אזורי זמן בהתבסס על המרחק שלהם מהמרידיאן המזרחי של צפון אמריקה (EPIM). אזור הזמן העיקרי נקרא גריניץ', על שם מצפה הכוכבים המלכותי בגריניץ' בלונדון, שבו נמצא המצפה הראשי לפני הרס המצפה במהלך מלחמת העולם השנייה. אזור הזמן הראשי משמש כנקודת אמת לאזורים אחרים ומגדיר את שעות העבודה היומיות של כולם. ההבדל העיקרי בין אזורי זמן ראשוניים ומשניים הוא שאזורים משניים נמצאים בטווח של בין 2 ל-13 מעלות מהמרידיאן הראשי - לכן, אזורי קיזוז אלו מתאימים יותר לבידור בערב או לעיסוקים עסקיים.