Tools2Boost

Σε απευθείας σύνδεση δωρεάν χρήσιμο λογισμικό

Χρονική σήμανση Unix

Πόσα δευτερόλεπτα είναι από 1.1.1970; Μάθετε και μετατρέψτε την ώρα Epoch Posix online.

Δείτε πόσα δευτερόλεπτα έχουν περάσει από τον Ιανουάριο του 1970. Πρόκειται για μια χρονοσφραγίδα Unix που χρησιμοποιείται ευρέως στην επιστήμη των υπολογιστών.

Τρέχουσα χρονική σήμανση Unix






Μετατροπή μεταξύ χρονικής σφραγίδας Unix και ώρας ημερομηνίας


Χρονική σήμανση Unix

μεταξύ

Ετος:
Μήνας:
Ημέρα:
Ωρα:
Λεπτό:
Δεύτερο (δευτ.):

Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το timestamp του Unix

Τι είναι η χρονική σήμανση Unix;

Η χρονική σήμανση Unix είναι ο αριθμός των δευτερολέπτων που έχουν περάσει από το 1970-01-01 00:00:00, εξαιρουμένων των δίσεκτων δευτερολέπτων.

Τι είναι τα «άλματα δευτερόλεπτα»;

Ένα άλμα δευτερόλεπτο είναι μια διόρθωση ενός δευτερολέπτου που εφαρμόζεται ακανόνιστα στη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα, η οποία είναι η βάση του κοινώς χρησιμοποιούμενου αστικού χρόνου.

Τι είναι το Unix;

Το Unix είναι ένα λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές, παρόμοιο με τα Windows ή το MacOS ή το Linux. Δημιουργήθηκε το 1969.

Κατανόηση των χρονοσφραγίδων Unix: Η αριθμητική ραχοκοκαλιά για τον εντοπισμό του χρόνου στα συστήματα υπολογιστών

Η χρονική σήμανση Unix είναι μια αριθμητική αναπαράσταση μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής. Συνήθως χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της ημερομηνίας και της ώρας των γεγονότων σε συστήματα υπολογιστών και συχνά αποθηκεύεται ως μια υπογεγραμμένη ακέραια τιμή που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των δευτερολέπτων που έχουν περάσει από την εποχή του Unix. Η εποχή Unix είναι το χρονικό σημείο κατά το οποίο η χρονική σήμανση Unix ορίζεται στο 0 και γενικά θεωρείται ότι είναι τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου 1970, Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC).

Η χρονική σήμανση Unix χρησιμοποιείται συνήθως στον προγραμματισμό υπολογιστών, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη ιστού, για να αναπαραστήσει την ακριβή ημερομηνία και ώρα ενός συμβάντος ή μιας ενέργειας. Για παράδειγμα, μια χρονική σήμανση Unix θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αναπαραστήσει τη στιγμή κατά την οποία ένας χρήστης εκτέλεσε μια συγκεκριμένη ενέργεια σε έναν ιστότοπο ή για να παρακολουθήσει την ημερομηνία και την ώρα μιας συναλλαγής σε μια βάση δεδομένων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας χρονικής σφραγίδας Unix είναι ότι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μορφή ημερομηνίας και ώρας αναγνώσιμη από τον άνθρωπο. Αυτό είναι χρήσιμο κατά την εμφάνιση της χρονικής σήμανσης στους χρήστες ή κατά τη σύγκριση χρονικών σφραγίδων για τον προσδιορισμό της διαφοράς ώρας μεταξύ δύο συμβάντων. Για να μετατρέψει μια χρονική σήμανση Unix σε μια αναγνώσιμη από τον άνθρωπο ημερομηνία και ώρα, ένας προγραμματιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει μια συνάρτηση ή μια βιβλιοθήκη που είναι ικανή να μετατρέψει τη χρονική σήμανση στην επιθυμητή μορφή.

Εκτός από τη χρήση του στον προγραμματισμό υπολογιστών, η χρονική σήμανση Unix χρησιμοποιείται επίσης συνήθως σε άλλους τομείς, όπως η κρυπτογραφία και η ασφάλεια δικτύου. Για παράδειγμα, μια χρονική σήμανση Unix θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας ψηφιακής υπογραφής για την επαλήθευση της αυθεντικότητας ενός εγγράφου ή ενός μηνύματος.

Συνολικά, η χρονική σήμανση Unix είναι ένα ευέλικτο και ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο για την παρακολούθηση και την αναπαράσταση ημερομηνιών και ωρών σε συστήματα υπολογιστών. Η απλή αριθμητική του αναπαράσταση και η εύκολη μετατρεψιμότητα το καθιστούν μια βολική επιλογή για πολλές εφαρμογές.


Κατανόηση της UTC: UTC: Το παγκόσμιο πρότυπο ώρας που διατηρεί τον κόσμο συγχρονισμένο

Η καθολική σύγχρονη ώρα (ή UTC), παλαιότερα γνωστή ως Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (ή UTC), είναι το πρωταρχικό πρότυπο χρόνου που χρησιμοποιείται στην αεροπορία, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις επιστημονικές και τεχνικές κοινότητες. Το UTC χρησιμοποιείται επίσης σε σχολεία, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα συστήματά τους στο ίδιο χρονοδιάγραμμα. Κάθε περιοχή επιλέγει τη δική της μετατόπιση ημερομηνίας και ώρας από το UTC. Κάθε μέρα, το UTC ενημερώνεται στις 3 π.μ. Τυπική ώρα Ειρηνικού (PST) έως τις 6 μ.μ. PST.

Η ακρίβεια μιας υπολογισμένης χρονικής σφραγίδας UTC είναι τότε ± 0,9 δευτερόλεπτα όταν υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε μια περίοδο 30 λεπτών. Ένα άλμα δευτερόλεπτο προστίθεται στο ημερολόγιο κάθε λίγα χρόνια για να αποφευχθούν αλλαγές στη διάρκεια του έτους καθώς η Γη περιστρέφεται. Υπάρχουν επίσης περιοχές που ονομάζονται ζώνες ώρας και βασίζονται σε διαφορετικές πόλεις ή κωμοπόλεις. Η κύρια ζώνη ώρας ονομάζεται Γκρίνουιτς.

Οι ζώνες ώρας ορίζονται από το πόσο μακριά είναι η περιοχή από τον πρώτο μεσημβρινό. Για παράδειγμα, η Βόρεια Αμερική έχει 12 ζώνες ώρας με βάση το πόσο μακριά βρίσκονται από τον Ανατολικό Πρώτη Μεσημβρινό της Βόρειας Αμερικής (EPIM). Η κύρια ζώνη ώρας ονομάζεται Γκρίνουιτς, από το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς του Λονδίνου, όπου βρισκόταν το πρώτο μερτ πριν από την καταστροφή του αστεροσκοπείου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η κύρια ζώνη ώρας λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για άλλες ζώνες και καθορίζει τις καθημερινές ώρες εργασίας όλων. Η κύρια διαφορά μεταξύ της κύριας και της δευτερεύουσας ζώνης ώρας είναι ότι οι δευτερεύουσες ζώνες απέχουν μεταξύ 2 και 13 μοιρών από τον κύριο μεσημβρινό - επομένως, αυτές οι ζώνες μετατόπισης είναι καλύτερα κατάλληλες για βραδινή διασκέδαση ή επαγγελματικές αναζητήσεις.